U prometnoj nesreći smrtno stradao motociklist

  • Slika /PU_VS/Prometne/IMG-20240705-WA0031.jpg
  • Slika

Očevidom je utvrđeno kako je motociklist uzrokovao prometnu nesreću nepoštivanjem prometnih propisa

Foto: PU vukovarsko-srijemska

U 20,26 zaprimljena je dojava o slijetanju motocikliste na izlasku iz Vinkovačkog Novog Sela.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici i djelatnici hitne medicinske pomoći, koji su na mjestu događaja utvrdili kako je motociklist, 20-godišnjak iz Jarmine, smrtno stradao na mjestu prometne nesreće.

Policijski službenici provode očevid prometne nesreće, radi čega je od 21,25 za sav promet zatvoren dio Ulice Alojzija Stepinca u Vinkovcima od južne vinkovačke obilaznice D-46 do Ljeskovačke ulice te se preusmjerava na obilazne pravce.


Dopuna informacije 6.7.2024.

Očevidom je utvrđeno kako je 20-godišnjak uzrokovao prometnu nesreću nepoštivanjem prometnih propisa opisanih u članku 52. stavku 3. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Naime, 5. srpnja oko 20,23 sati, upravljajući motociklom marke Kawasaki vinkovačkih registracijskih oznaka kolnikom ulice Alojzija Stepinca u Vinkovcima iz smjera Jarmine u smjeru Ljeskovačke ulice, 20-godišnjak je naglo povećao brzinu kretanja motocikla, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora, uslijed čega je izgubio kontrolu nad motociklom te sletio u cestovni kanal, gdje je tijelom udario u tlo i smrtno stradao.

Tijelo stradalog prevezeno je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru radi provođenja obdukcije.

Promet je navedenom dionicom ceste bio zatvoren do 0,30 sati 6. srpnja.

O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Nepropisna ili neprilagođena brzina te precjenjivanje svojih vozačkih sposobnosti ubrajaju se u najčešće greške vozača motocikala i mopeda zbog kojih stradavaju u prometu. Ponovno upozoravamo vozače motocikala i mopeda da se, u cilju vlastite sigurnosti, pridržavaju prometnih propisa.
 
 

Stranica