Prometno vikend izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Preporučujemo vozačima da zbog vremenskih uvjeta prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe)

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 28. do 30. listopada 2022. godine dogodilo se 10 prometnih nesreća, 2 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 8 prometnih nesreća s materijalnom štetom u Županji, Pačetinu, Babinoj Gredi, Vukovaru, Štitaru i u Vinkovcima tri.

U subotu, 29. listopada oko 21,25 sati, na autocesti A3, dionica između naplatne postaje Lipovac i čvora Lipovac, 54-godišnji vozač teretnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu, za kretanje vozila nije koristio sredinu vozne trake, već je vozilo pomaknuo udesno na zaustavnu traku, silazi s kolnika u odvodni kanal i udara u kosinu odvodnog kanala pri čemu je zadobio lake tjelesne ozlijede.

U nedjelju 30. listopada oko 21,00 sati u Vinkovcima na raskrižju Ulica Duge i Hansa Dietricha Genschera 27-godišnji vozač osobnog automobila sa prisutnošću alkohola u organizmu i zbog neprilagođene brzine kretanja vozila nalijeće na 30- godišnju i 23-godišnju vozačicu bicikla, strane državljanke, koje su bile zaustavljene na raskrižju na znak crvenog svjetla, i zadobile lake tjelesne ozljede. 

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 17 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija, 2,34 g/kg zabilježena je kod 38-godišnjeg vozača u Prkovcima. Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, četiri vozača smještena su u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 41 prekršaj nedopuštene brzine kretanja vozila, od čega 22 snimke u Osječkoj ulici u Starim Mikanovcima.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

Preporučujemo vozačima da zbog vremenskih uvjeta prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).


 

Stranica