Prometno izvješće za vikend 7. do 9. lipnja 2024

Slika /PU_VS/O nama-fotke/20200317_115754.jpg
Fotografija: ilustracija


Tijekom vikenda dogodilo se ukupno 10 prometnih nesreća, 6 sa materijalnom štetom (Vinkovci, Nuštar, Gradište, Sotin, Lovas, Stari Jankovci,) 2 prometne nesreće sa ozlijeđenim osobama i 2 prometne nesreće sa smrtno stradalim osobama.

U subotu, 8. lipnja oko 13,25 sati na županijskoj cesti ŽC4170 između Rokovaca i Vinkovaca, 19-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola od 0,93 g/kg pomaknuo je vozilo sa kolnika udesno na bankinu i naglo pomaknuo automobil ulijevo pri čemu dolazi do zanošenja na kolniku, prelaska preko kolnika na biciklističko-pješačku stazu i u odvodni kanal. Pri slijetanju na biciklističkoj stazi udara u 48-godišnjeg vozača bicikla. U prometnoj nesreći vozač bicikla je zadobio teške tjelesne ozljede, dok je vozač osobnog automobila zadobio lake tjelesne ozljede.

U subotu, 8. lipnja oko 17,20 sati u Vinkovcima na raskrižju ulica, 46-godišnja vozačica osobnog automobila oduzela je prednost prolaska 45-godišnjoj vozačici osobnog automobila. U prometnoj nesreći obje vozačice su zadobile lake tjelesne ozljede, kao i putnica u vozilu 45-godišnjakinje.

Već smo vas izvijestili kako je u subotu, 8. lipnja oko 15,15 sati u Gunji došlo do prometne nesreće u kojoj je vozač osobnog prijevoznog sredstva zadobio ozljede od kojih je preminuo.

Nadalje, u subotu, 8. lipnja oko 21,45 sati u Ceriću, 19-godišnji vozač osobnog prijevoznog sredstva uključivao se u promet kolnika sa kolnog prilaza, a da nije propustio sva vozila koja se kreću kolnikom uslijed čega dolazi do udara u tijelo vozača i osobno prijevozno sredstvo prednjim lijevim dijelom osobnog automobila kojim je upravljao 46-godišnji vozač i vršio radnju pretjecanja s lijeve strane krećući se lijevom prometnom trakom. U prometnoj nesreći vozač osobnog prijevoznog sredstva zadobio je ozljede od kojih je preminuo.

Policijski službenici su zatekli 12 vozača pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija 2,34 g/kg zabilježena je kod 67-godišnjeg vozača osobnog automobila u Vukovaru. Četiri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Stacionarne kamere za nadzor prometa snimile su 27 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila. 
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivost (svitanje i sumrak), stanju kolnika (mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

Stranica