Prometno izvješće PU vukovarsko-srijemske

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg
Fotografija: Ilustracija

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je sedam prometnih nesreća, od čega šest prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vinkovci, Babina Greda, Gunja, autocesta Zagreb-Lipovac, Cerna, Bošnjaci) te prometna nesreća vozila MUP-a u kojoj su dvije osobe lakše ozlijeđene, o kojoj više slijedi:

Jučer, 11. listopada oko 6 sati u Kudeljarskoj ulici u Vukovaru, policijski službenik Policijske uprave vukovarsko-srijemske je upravljajući službenim vozilom, prešao na suprotnu prometnu traku te sletio s kolnika na šljunčanu površinu.
 
Oba službenika policijske ophodnje su lakše ozlijeđena, što je utvrđeno u NMB „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar.
 
Alkotestiranjem nije utvrđena prisutnost alkohola kod vozača, a u bolnici su dodatno izuzeti uzorci krvi i urina radi analize.
 
Zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijskom službeniku će biti izdan obavezni prekršajni nalog.

Policijska uprava vukovarsko-srijemska utvrđuje odgovornost policijskog službenika za nastalu štetu.

Napominjemo da je člankom 117. Zakona o policiji (Narodne novine br. 34/11, 130/12, 89/14, 151/14, 33/15, 121/16, 66/19) propisano da su policijski službenici dužni nadoknaditi štetu koju u službi ili u svezi s obavljanjem službe namjerno ili krajnjom nepažnjom nanesu Republici Hrvatskoj.

Stoga, ako se utvrdi odgovornost policijskog službenika, u disciplinskom postupku zbog teže povrede službene dužnosti može se odlučiti o naknadi štete nastale Ministarstvu.
 
 

Stranica