Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom

  • Slika /PU_VS/Prometne/bicikl pn bršadin .jpg
  • Slika

Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom - podsjećamo građane na „4 ubojice u prometu- alkohol, brzina, mobitel i pojas“

Fotografije:  Pu vukovarsko-srijemske


Sinoć, u petak 21. svibnja 2021. godine oko 22,10 sati između Vukovara i Bršadina dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao 27-godišnji biciklista.

Na mjestu prometne nesreće izašli su djelatnici hitne medicinske pomoći, gdje je liječnik odmah konstatirao smrt tog 27-godišnjaka iz Bršadina.

Očevidom prometne nesreće je rukovodila zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Vukovaru.

Utvrđeno je kako je 21-godišnjak iz Bršadina vozio osobnim automobilom vukovarskih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola u organizmu (1,03 g/kg alkohola u organizmu) i uslijed neprilagođene brzine s obzirom na vidljivost i gustoću prometa (noć i biciklist na kolniku), udario je u zadnji kotač bicikla poginulog, zbog čega je biciklist najprije pao na gornji dio automobila, a potom se tijelo zadržalo na travnatoj površini uz cestu.

Tijelo poginulog 27-godišnjaka prevezeno je u Nacionalnu memorijalnu bolnicu  Vukovar gdje će biti obavljena obdukcija.

U ovoj prometnoj nesreći je bio i suputnik u navedenom osobnom automobilu, 51-godišnjak iz Vukovara te mu je ukazana liječnička pomoć u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici u Vukovaru, gdje mu okvalificirana teža tjelesna ozljeda.

Protiv 21-godišnjaka će biti redovitim putem dostavljena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu.

Za vrijeme obavljanja očevida ovog slučaja u vremenu od 22,35 do 03,35 sati bila je zatvorena dionica državne ceste d-55 između Vukovara i Bršadina, nakon čega se promet normalno odvijao.
 
 

Stranica