Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom - dopuna informacije

Slika /PU_VS/zeljeznicka pruga/pn žcp gunja.jpg

Od siline udara lokomotive teretnog vlaka u osobni automobil, 90-godišnji vozač automobila je preminuo na mjestu događaja

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Oko 9,30 sati u Gunji dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala jedna osoba.

Prema prvim informacijama, 90-godišnjak je, upravljajući osobnim automobilom županjskih registracijskih oznaka, prelazio preko pružnog prijelaza za vrijeme dok su polubranici bili spušteni, te je na njegov automobil naletio teretni vlak kojim je upravljao 36-godišnjak iz Ivankova.

Djelatnici hitne medicinske pomoći su na mjestu događaja potvrdili smrt vozača osobnog automobila.

Očevid prometne nesreće je u tijeku radi čega je županijska cesta Gunja-Drenovci zatvorena za sav promet.

Dopuna informacije

Očevidom prometne nesreće na željezničkom cestovnom prijelazu u Gunji, provedenim u suradnji s glavnim istražiteljem željezničkih nesreća i zamjenicom Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima, utvrđeno je kako je 90-godišnjak osobnim automobilom udario i probio polubranik spušten zbog nailaska vlaka te se zaustavio na sredini pruge, gdje je, unatoč prisilnom kočenju strojovođe, na vozilo naletjela lokomotiva teretnog vlaka, koji prometuje na relaciji Vinkovci-Drenovci-državna granica. Od siline udara 90-godišnjak je preminuo na mjestu događaja.

Nad tijelom preminulog će biti obavljena obdukcija u NMB „Dr. Juraj Njavro“ u Vukovaru. Također, strojovođi lokomotive i pomoćniku izuzeti su uzorci radi analize na prisutnost alkohola i opojnih sredstava u organizmu.

Zbog obavljanja očevida prometne nesreće, Ulica Vladimira Nazora u Gunji je bila zatvorena za sav promet od 9,30 do 15,10 sati.

O svim poduzetim radnjama i utvrđenim činjenicama policija će dostaviti izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

 

Stranica