Povodom Dana policije dvojici policijskih službenika PGP Tovarnik dodijeljene Medalje za izuzetan pothvat

Slika /PU_VS/O nama-fotke/Nagrađeni policajci/PS i načelnik PU.png

Policijski službenici Blaž Jakšić i Vitomir Penava nagrađeni su za iskazanu humanost i profesionalizam u postupanju prema ranjivoj skupini

Foto: PU vukovarsko-srijemska

            Jučer, 29. rujna na središnjoj svečanosti održanoj na Policijskoj akademiji u Zagrebu povodom Dana hrvatske policije i jubilarnih 30 godina svog časnog postojanja, policijski službenici Postaje granične policije Tovarnik – Blaž Jakšić i Vitomir Penava – primili su najveće priznanje struke Medalju za izuzetan pothvat u ime Ministarstva unutarnjih poslova i Ravnateljstva policije.

            Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović uručio je policijskim službenicima Postaje granične policije Tovarnik medalje za izuzetan pothvat u policijskom postupanju jer su pokazali humanost i profesionalizam u postupanju prema ranjivoj skupini, u ovom slučaju migrantima i trudnici u životno ugroženom stanju.

            Blaž i Vitomir su 29. siječnja oko 22,50 sati tijekom obavljanja granične kontrole vlaka na željezničkom kolodvoru u Tovarniku u nepovoljnim vremenskim uvjetima i uz pomoć službenog psa Lorda u vagonu u kojem se prevozio rasuti kukuruz pronašli šest migranata od kojih jedna ženska osoba, trudnica, nije pokazivala znakove života.

            Pravovremenim i koordiniranim postupanjem te prvenstveno dobrom taktičkom procjenom policijskih službenika, spašen je život trudnice i njenog supruga. Njihovom hitnom intervencijom trudnici je pružena prva pomoć te je hospitalizirana, a njeno stanje i trudnoća su stabilizirani.

            Više o događaju:
 https://vukovarsko-srijemska-policija.gov.hr/vijesti/zahvaljujuci-reakciji-policijskog-psa-spasen-zivot-trudnice/18635

Stranica