Policija uhitila kradljivca ubrzo nakon krađe

Slika /PU_VS/O nama-fotke/lisice2.JPG

Protiv osumnjičenog podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Foto: Ilustracija

Jučer, 6. siječnja 2021. godine tijekom noćnih sati, na nezakonit način je iz obiteljske kuće u Tovarniku, u ulici Braće Šimunića, odneseno nekoliko odjevnih i tehničkih kućnih uređaja te je nestalo nekoliko desetaka kilograma sirovog svinjskog mesa, vlasništvo 50-godišnjakinje iz Tovarnika.

Ulazna vrata navedene obiteljske kuće su bila otvorena te je tako na nedopustiv način došlo do nestanka otuđenih potrepština na štetu vlasnice.

Policija je odmah usmjerila svoje mjere i aktivnosti s ciljem pronalaženja otuđenih predmeta i počinitelja, što je rezultiralo ekspeditivnim uhićenjem 32. godišnjaka koji neprijavljeno boravi u Tovarniku, a pritom je policija kod osumnjičenika pronašla otuđene predmete koje je vlasnica prijavila.

Provedeno je kriminalističko istraživanje te je nadležnom državnom odvjetništvu podnijeta kaznena prijava redovnim putem zbog sumnje da je 32. godišnjak počinio kazneno djelo Krađa iz članka 228. stavak 1. KZ RH-e. Također, počinitelju je izdan obavezni prekršajni nalog za prekršaj iz čl. 4. st. 1., kažnjivo po čl. 16. st. 1. Zakona o prebivalištu i čl. 5. st. 1. t. 1. kažnjivo po čl. 27. st. 1. t. 3. Zakona o osobnoj iskaznici.

Vlasnici su vraćeni svi otuđeni predmeti.
 

Stranica