Nezakonita uporaba pirotehničkih sredstava

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg
Fotografija: ilustracija


Policijski službenici su 6. siječnja 2021. godine u 3,30 sati u Bršadinu, ulica Vase Đurđevića, zatekli 20. i 21. godišnjaka, obojica hrvatski državljani, u nezakonitom korištenju pirotehničkih sredstava.

Točnije, 21. godišnjak je posjedovao 7 komada petardi (tip f2) te je uporabio nekoliko takvih petardi, a 20. godišnjak je također imao 17 komada takvih petardi (tip f2) i nezakonito je nekoliko takvih istovjetnih sredstava uporabio.

U okvirima prekršajnog postupanja policija je navedenima uručila prekršajne naloge zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 62. Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja.

Uredujući policijski službenici su tom prilikom također nedvojbeno uočili kod 20. godišnjaka da nosi kapu s neprimjerenim simbolima, zbog čega mu je policija uručila i prekršajni nalog zbog postojanja sumnje da je počinio prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policija je privremeno oduzela pirotehnička sredstva od obojice te kapu od 20-godišnjaka, u skladu s istim Zakonom.

U prosincu prethodne godine smo pokrenuli operativnu akciju „Mir i dobro“ čiji je cilj smanjenje broja ozljeda koje uzrokuju nestručno, neoprezno i nezakonito rukovanje pirotehničkim sredstvima u predblagdansko i blagdansko vrijeme.
 

Stranica