Pod utjecajem alkohola i droga neovlašteno uporabio tuđi automobil i pritom ga oštetio

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-noć.jpg

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 30-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske te protiv njega slijedi kaznena prijava, dva optužna prijedloga i prekršajni nalog

Foto: Ilustracija

Prilikom nadzora prometa 21. veljače oko 23 sata u Ulici Matice hrvatske u Vukovaru, policijski službenici zaustavili su osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je prije stjecanja prava na upravljanje vozilima i pod utjecajem alkohola u organizmu (1,67 g/kg) upravljao 30-godišnjak iz Vukovara.

Prilikom postupanja, policijski službenici su uočili novonastala oštećenja na lijevoj strani osobnog automobila te je na vozilu proveden očevid. Pregledom rute kretanja vozila nisu utvrđena vidljiva oštećenja na objektima, prometnicama i prometnim znakovima koja bi se mogla povezati s oštećenjima na vozilu.

Također, policijski službenici su u osobnom automobilu zamijetili lovačku pušku i nekoliko komada streljiva.

Zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 30-godišnjaku je izdan prekršajni nalog te slijedi optužni prijedlog, a kako je postojala bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Utvrđeno je kako je vlasnik osobnog automobila i puške 43-godišnjak iz Mirkovaca. Pronađeni predmeti su privremeni oduzeti.

Uslijedilo je kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Neovlaštena uporaba tuđe pokretne stvari i Oštećenje tuđe stvari.

Zbog sumnje da je upravljao vozilom i pod utjecajem opojnih droga, nad 30-godišnjakom je izvršeno i preliminarno vještačenje na pristunost droga u organizmu koje je potvrdilo pristunost amfetamina u organizmu. Potom su mu u NMB Vukovar uzeti biološki uzorci zbog vještačenja koje će provesti Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić.

Policija će podnijeti i optužne prijedloge: protiv 30-godišnjaka zbog posjedovanja oružja bez dozvole te protiv 43-godišnjaka zbog držanja oružja i streljiva bez nadzora suprotno odredbama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

30-godišnjak je danas, 23. veljače, uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 

Stranica