Osumnjičen za krivotvorenje isprave

Slika /PU_VS/O nama-fotke/lisice4.JPG
Fotografija: ilustracija

 
Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Krivotvorenje isprave“.
 
Naime, sumnja se da je osumnjičenik zasad neutvrđenog dana i na neutvrđenom mjestu pribavio vozačku dozvolu koju je na graničnom prijelazu Bajakovo, 15. prosinca oko 23,35 sati,  predao policijskim službenicima radi kontrole, što je provjerama utvrđeno da 44. godišnjak iz Turske posjeduje te koristi potpuno krivotvoreni primjerak vozačke dozvole, čime je oponašan izvorni primjerak vozačke dozvole Kraljevine Nizozemske.
 
Takav je nevjerodostojni dokument upotrijebio kao pravi prilikom uporabe odnosno kontrole policijskih službenika, iako je bio svjestan da se radi o krivotvorenom dokumentu.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su ga službenici 17. prosinca 2020. godine u 01.00 sati predali pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske, uz podnijetu kaznenu prijavu  Općinskog državnog odvjetništva u Vinkovcima.
 
 

Stranica