Održan preventivni program „Budi pravi Navijač“

  • Slika /PU_VS/Akcije/Prevencija/Turnir Ema Groznica/IMG-20231228-WA0001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Biti pravim sportašem i poticati svoj tim na sportske uspjehe, kao i navijače na pozitivne stilove života u kojem sportski teren postaje ozračjem veselja, a ne vandalizma, glavna je svrha sporta

Galerija: PU vukovarsko-srijemska 

U organizaciji Policijske uprave vukovarsko-srijemske uz podršku Ravnateljstva policije i partnera, jučer 27. prosinca, u Iloku, u sklopu 3. memorijalnog rukometnog turnira „Igrajmo zajedno, srcem za Emu“ održan je preventivni program pod nazivom „Budi pravi Navijač“.

Memorijalni turnir, koji je održan od 27. do 28. prosinca 2023. godine u prepunoj sportskoj dvorani Tehnikum u Iloku igrao se u dvije kategorije. U kategoriji U13 2009./2010. sudjelovale su rukometašice iz ŽRK Brod, ŽRK Ivankovo, RK Multinorm i ŽRK Ilok, dok su u kategoriji seniorke sudjelovale rukometašice iz ŽRK Brod, ŽRK Osijek, ŽRK Cerna i ŽRK Ilok.  

Nakon odigranih utakmica u sklopu prvog dana turnira, svim sudionicima i posjetiteljima turnira prezentiran je preventivni program policijskih službenika pod nazivom „Budi pravi Navijač“, s ciljem promocije pozitivnog i "fair" navijanja, zdravih stilova života kroz sport te sprječavanja govora mržnje na sportskim natjecanjima. U ime PU vukovarsko-srijemske, o potrebi poticanja mladih, ali i starijih navijača da na sportska događanja prvenstveno dolaze zabaviti se i miroljubivo podržati svoj klub za koji navijaju, govorio je Saša Čuić, voditelj programa specijalističke obuke u Interventnoj jedinici policije, naglasivši da je važno poticati međusobno na sportskim natjecanjima kulturu dijaloga, tolerancije, nenasilja pod motom „Igraj za, a ne protiv“.

U sklopu programa, upriličena je i projekcija filma „Igrajmo zajedno - srcem za Emu“, koji su izradili policijski službenici Službe prevencije u suradnji s partnerom, glazbenikom Jerkom Marićem, a koji je posvećen prerano preminuloj Emi Groznici, koja je ostala upamćena kao vrhunska sportašica - rukometašica. Film je sudionicima turnira predstavila voditeljica Službe prevencije u Ravnateljstvu policije Sandra Veber, koja je tom prilikom istaknula kako je cilj filma potaknuti mlade ljude na čovječnost, prijateljstvo, a ujedno i sportski duh u kojem vlada ozračje pozitivnog navijačkog duha, ozračje međusobnog uvažavanja, uviđavnosti  i poštivanja. Biti pravim sportašem i poticati svoj tim na sportske uspjehe, kao i navijače na pozitivne stilove života, u kojem sportski teren postaje ozračjem veselja, a ne vandalizma, glavna je svrha sporta. Pritom i sport i odrastanje dobiva kategoriju gdje čovječnost i radost u sportskim aktivnostima dolaze do izražaja. "Iskreno se nadam da ste danas prije svega uživali i da ćete s ovog današnjeg turnira otići bogatiji za nova iskustava i nova prijateljstva, jer ste pokazali kako igrati pravu igru i pokazali da je sport važan segment života svake mlade osobe", zaključila je u svom izlaganju voditeljica Službe prevencije.

Na kraju programa glazbenik Jerko Marić iz Društva za promicanje glazbe Zvuk svjetlosti, odsvirao je dvije pjesme „Zrno malo“ i pjesmu „Ema“, koja u pravom navijačkom duhu potiče sve pozitivne sportske i životne vrijednosti kod mladih osoba.
 
 

Stranica