Neovlaštena proizvodnja i promet drogama

Slika /PU_VS/Droga/droga_marihuana.jpg
Fotografija: ilustracija


U nedjelju 20. prosinca oko 23 sata u Vođincima, u ulici Braće Radića, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su u osobnom automobilu, gdje su bile dvije osobe, pronašli i zaplijenili ukupno 365,75 grama marihuane te digitalnu vagu, koja je poveziva s korištenjem opojnih droga.

Točnije u navedeno vrijeme, 21. godišnjaka iz Retkovaca i 19. godišnjaka iz Prkovaca  je policija zatekla u osobnom automobilu vinkovačkih registarskih oznaka, unutar kog vozila su  vidjeli  postojanje opojnih sredstava te su utvrdili i doveli zatečene osobe u  suspektnu situaciju, zbog nezakonitog posjedovanja opojnih droga.

Provedenim složenim i detaljnim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su na temelju Naloga Županijskog suda u Vukovaru proveli dokaznu radnju pretrage doma i drugih prostorija u Retkovcima gdje boravi 21. godišnjak, gdje je u obiteljskoj kući pronađeno 0,52 grama marihuane.

Zbog takvih utvrđenih okolnosti, u pretraženoj osobnoj kući u Retkovcima, od 24. godišnjaka, koji također boravi u istoj kao i  21. godišnji osumnjičenik,  je privremeno oduzeta manja količina marihuane (0,52 g marihuane), uslijed čega je 24. godišnjaku proslijeđen prekršajni optužni prijedlog zbog sumnje da je počinio prekršaj iz članka 3. st.1. Zakona o suzbijanju zlouporaba droga.

Opsežnim kriminalističkim istraživanjem koje je provela policija 19. godišnjaku nije utvrđena kazneno prekršajna odgovornost, dok su istraživanjem policijski službenici utvrdili sumnju da je 21. godišnjak iz Retkovaca počinio kazneno djelo Neovlaštena proizvodnja i promet drogama iz članka 190. stavka 2. KZ RH-e.

Kaznenu prijavu je policija podnijela Općinskom državnom odvjetništvu u Vinkovcima te je 22. prosinca 2020. godine, u 00,05 sati osumnjičenik predan policijskom pritvorskom nadzorniku.
 
 

Stranica