Nastavak Frontexovih profilnih obuka u Smještajnom-obučnom centru granične policije Spačva

  • Slika /PU_VS/granica/_MG_6242.JPG
  • Slika

Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ domaćin je prvih četiriju iteracija obuka o uporabi sredstava prisile

Galerija: PU vukovarsko-srijemska

Treću godinu zaredom u Smještajno-obučnom centru granične policije Spačva, 26. veljače 2024. godine otvorena je petodnevna obuka za Frontexove stalne snage kategorije 1, pod nazivom Annual training on the use of force for Standing Corps Category 1.

Prvi tjedan započeo je službenim otvaranjem prve iteracije obuke, na kojem su se svi polaznici obuke upoznali s vrlo aktivnim tjednom koji im prethodi te izmjenama u programu uvedenima kako bi se prilagodio izazovima na terenu.

Tijekom četiri tjedna, četiri grupe pripadnika stalnih snaga kategorije 1 usavršavat će svoje znanje kroz petodnevne obuke. Polaznicima se testira tjelesna spremnost, vještine rukovanja vatrenim oružjem, taktika uporabe sredstava prisile, pregled osoba i vozila te pružanje prve pomoći. Zadnji dan svake iteracije rezerviran je za simulacijske vježbe, u kojima polaznici demonstriraju primjenu znanja i vještina u realnim situacijama.

Policijska akademija „Prvi hrvatski redarstvenik“ 2023. godine bila je lider u provedbi Frontexovih profilnih obuka te se nakon održane radionice u siječnju suradnja uspješno nastavlja. Da timski rad i zajedničko zalaganje vodi do vrhunskih rezultata, razvidno je iz trogodišnje aktivnosti Policijske akademije kao domaćina ove vrste obuka, koje Frontex financijski podupire. Zahvaljujući ovom i sličnim projektima, Policijska akademija i u 2024. godini nastavlja s unaprjeđivanjem znanja i opreme potrebne za svakodnevni rad policijskih službenika RH.

Održavanje ovakve vrste obuka u Hrvatskoj pokazuje koliko su važne zajedničke aktivnosti Policijske akademije i Frontexa, kojima unaprjeđujemo spremnost policijskih službenika za izazove na koje nailaze u svakodnevnom radu u zaštiti granica EU.

Osim Policijske akademije, u organizaciju i provedbu ovog projekta uključeni su i službenici Smještajno-obučnog centra granične policije Spačva, PGP Bajakovo, PGP Vrbanja te Interventna jedinica Policijske uprave vukovarsko-srijemske.
 

Stranica