„Manje oružja, manje tragedija“

Slika /PU_VS/Eksploziv/oružje i streljivo II.jpg

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti

Fotografija: PU vukovarsko-srijemska 

U subotu, 24. veljače, policijski službenici su na području  operativne nadležnosti Policijske postaje Vinkovci, a temeljem ishođenog sudskog naloga, obavili pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi.

Pretragom su policijski službenici pronašli i oduzeli tri automatske puške, 14 pripadajućih spremnika i ukupno 410 raznovrsnih komada streljiva.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili smo sumnju u kaznenu i prekršajnu odgovornost osobe koja je nezakonito posjedovala oružje i streljivo.

Podsjećamo da akcija „Manje oružja, manje tragedija“ još uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti.

Od 22. siječnja do 26. veljače 2024. godine policijski službenici protueksplozijske zaštite Policijske uprave vukovarsko-srijemske postupali su u devet dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u deset dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

Policijski službenici su s 19 lokacija na siguran način izuzeli ukupno 14 ručnih bombi, 10 mina, jednu minobacačku granatu, dvije puške, četiri zračne puške, jednu poluautomatsku pušku, jedan spremnik za pušku, jedan pištolj, jednu elektrodetonatorsku kapislu,  različite dijelove oružja i 2686 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Policijski službenici protueksplozijske zaštite su preuzeli pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranili ih u skladište Policijske uprave do uništenja.


Fotografija: Ilustracija
 

Stranica