NAJAVA - „Sigurno na dva kotača“ Županjom i okolnim mjestima

Slika /PU_VS/slike/dva kotača u Županji 1.6.2022.jpg
Fotografija: ilustracija


I ove godine se nadamo ljepšim proljetnim uvjetima što će se pozitivno odraziti na naše prometnice, te će se tako uz motocikliste i mopediste pojavljivati i biciklisti u sve većem broju, koji su uz pješake najranjiviji sudionici u prometu.

Stoga, za subotu 4. lipnja smo zamislili preventivno edukativnu akciju „Sigurno na dva kotača“ , što bi ujedno bilo i ovogodišnje biciklističko otvaranje sezone ovog našeg podneblja.

Mjesto događaja je glavni županjski gradski trg, početak vremena je oko 9 sati, nudimo sadržajan repertoar tog eventa jer osigurati će se bicikli, oprema, promotivni artikli, „policijski prometni edukatori“, „moderatori“, moto i biciklistički klubovi, a ponajviše se radujemo dolasku ljudi, pogotovo mladima, jer svima nam je primarna zadaća pozitivno utjecati na još savjesnije i odgovornije ponašanje u prometu.

Biciklistička relacija bi bila od Županje preko Babine Grede do Cerne, a onda bi se iz Cerne preko Gradišta vratili do mjesta početka, dakle Županje. Ekipa je sastavljena od članova županjskog biciklističkog kluba Kotur i policijskih službenika, biciklijada bi trajala par sati te njom bi prevalili oko 50 kilometara, ovim „malim podvigom“ bi manifestirali zdravlje, športsko, aerobično i anaerobično pozitivno čovjekovo ponašanje, a pritom bismo biciklima zajamčili propisno sudjelovanje na cestama, čime bismo ukazali na kulturno i sigurno ponašanje u prometu. Fora, zar ne !?!!

Radujemo se slijedećoj suboti i tom korisnom te veselom druženju, a nakon susreta javnosti ćemo „podnijeti izvješće“ u kojem ćemo, već sada znamo, priznati da je bilo zabavno uz pregršt dogodovština.

Budite i vi na tom festivalu sreće i korisnih "prometnih" informacija, dođite.
 

Stranica