Najava pojačanog nadzora korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela

Slika /PU_VS/Akcije/promet/pojas/pojas ilustracija 2.jpg

Policijski službenici će 13. ožujka 2024. godine u vremenu od 12 do 16 sati provest pojačani nadzor korištenja sigurnosnog pojasa i mobitela

Foto: Ilustracija

Tijekom 2023. godine izrečene su 2293 sankcije zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, što je 327 mjera manje u odnosu na 2022. godinu.

Od 14 smrtno stradalih osoba, 5 smrtno stradalih osoba (od čega 1 dijete) nije koristilo sigurnosni pojas odnosno dječju sjedalicu.

S ciljem zaštite stanja sigurnosti cestovnog prometa i dostizanja ciljeva Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske za razdoblje od 2021. do 2030. godine, kao i prethodno izloženih statističko-analitičkih pokazatelja u cilju sprječavanja posljedica prometnih nesreća, policijski službenici će 13. ožujka 2024. godine u vremenu od 12 do 16 sati provest pojačane aktivnosti usmjerene na nadzor korištenja sigurnosnog pojasa vozača i suvozača te putnika na zadnjem sjedalu vozila, a posebice u pogledu neprimjerenog prijevoza djece u vozilu te korištenja mobitela i drugih uređaja na način koji umanjuju mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom dana.
 

Stranica