Krađa iz automobila

Slika /PU_VS/Kradje/žile krade novčanik.jpg

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom (krađom, provalom i sl.) odmah pozovite policiju na 192, a u svom domu ništa ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći otkrivanju provalnika

Fotografija: Ilustracija

Jučer, 6. rujna 2023. godine, su policijski službenici zaprimili kaznenu prijavu oštećenog 25-godišnjaka, u kojoj je naveo da mu je iz osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka, koje je bilo parkirano i nezaključano u Jarmini, otuđen novčanik sa dokumentima i novcima.
 
Policija provodi izvide kako bi pronašli počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu će biti dostavljena kaznena prijava zbog krađe.

Vrijedne stvari ostavljene bez nadzora vrlo lako postaju plijen kradljivcima, stoga ih uvijek netko treba čuvati.
 
Korisnicima vozila policija preporuča: 
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate, čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva.
  • Parkirajte u garaže ili slične zatvorene prostore ukoliko postoji ta mogućnost.
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima.
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora ili na drugim dostupnim mjestima.
  • U slučaju nestanka vozila ili uočenog oštećenja brave ili razbijenog prozora ili drugog oštećenja, odmah obavijestite policiju na broj 192.

U slučaju da ste oštećeni kaznenim djelom (krađom, provalom i sl.) odmah pozovite policiju na 192, a u svom domu ništa ne spremajte i ne dirajte kako ne biste uništili korisne tragove koji mogu pomoći otkrivanju provalnika.
 

Stranica