I ovog vikenda dvije prometne nesreće motociklista

Slika /PU_VS/Akcije/bikeri na cesti/motorcycle.jpg

Motocikli i mopedi su na prometnicama - OPREZ!

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 11. do 13. lipnja, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske dogodilo se 14 prometnih nesreća, od čega 11 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta te tri prometne nesreće u kojima su dvije osobe ozlijeđene i jedna osoba smrtno stradala.

U prometnoj nesreći 12. lipnja u Otoku, o kojoj smo već prethodno izvijestili, pri pretrčavanju djeteta preko kolnika, došlo je do naleta na tijelo djeteta prednjim desnim dijelom osobnog automobila, a dijete je od posljedica udara preminulo u OŽB Vinkovci.

Istog dana u prometnoj nesreći u ulici Andrije Kačića u Vinkovcima, vozač osobnog automobila polukružno se okretao, uslijed čega je udario u vozača motocikla koji je pri padu lakše ozlijeđen.

Lakše je ozlijeđen i motociklist koji je 13. lipnja na cesti Andrijaševci – Retkovci izgubio nadzor nad motociklom i pri padu zadobio tjelesne ozljede.

Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Vinkovcima (četiri), Vođincima, Starim Mikanovcima, Šiškovcima, Županji, Cerni, Tovarniku i Drenovcima.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 15 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu. Najveća koncentracija od 2,28 g/kg zabilježena je kod 39-godišnjeg vozača u Vinkovcima. Ovom i još četiri vozača određena je mjera smještanja u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 38 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.



Protekli vikend, od 11. do 13. lipnja, u prometnim nesrećama lakše su ozlijeđena dva motociklista. Vukovarsko-srijemska policija je i prethodnog vikenda, od 4. do 6. lipnja, zabilježila dvije prometne nesreće u kojima su dva motociklista teže ozlijeđena.

Stoga ponovno pozivamo vozače na oprez i pridržavanje prometnih pravila.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve drugih nesavjesnih vozača ostalih motornih vozila, koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu. Međutim, često zbog svog neodgovornog ponašanja i grubog kršenja prometnih propisa i sami motociklisti sudjeluju u teškim prometnim nesrećama, gdje u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu, smrtno stradavaju ili se teško ozlijede.

 Više o motociklistima u prometu na poveznici https://policija.gov.hr/vijesti/oprez-u-prometu-motociklisti-i-mopedisti-izlaze-na-ceste/5258
 

Stranica