Dragovoljne predaje i pronalasci oružja, streljiva i eksplozivnih sredstava

Slika /PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/brosura MOMT_str_1.jpg

U okviru akcije "Manje oružja, manje tragedija" građani koji dragovoljno predaju ilegalno oružje, eksplozivna sredstva i streljivo neće snositi sankcije

Foto: MUP

U proteklom tjednu, od 7. do 13. lipnja, vukovarsko-srijemska policija evidentirala je dvije dragovoljne predaje i tri pronalaska oružja, eksplozivnih sredstava i streljiva.

U ponedjeljak, 7. lipnja, građanin je prilikom obrade vrta iza obiteljske kuće u Bršadinu pronašao automatsku pušku, pet pripadajućih spremnika i 150 komada streljiva.

Prilikom izvođenja građevinskih radova na farmi Jakubovac u Vukovaru, djelatnici su 8. lipnja pronašli četiri minobacačke mine bez upaljača, porijeklom iz Drugog svjetskog rata.

Dvije minobacačke mine pronašao je i građanin iz Bapske 10. lipnja, prilikom obrade poljoprivredne površine na predjelu Beles kod Bapske.

Građanin s vinkovačkog područja, koji je želio ostati anoniman, je 11. lipnja policiji dragovoljno predao tri ručne bombe i 50 komada streljiva, dok je građanin s iločkog područja 12. lipnja predao jednu ručnu bombu, 0,1 kg vojnog eksploziva i 90 komada streljiva.

Policijski službenik protueksplozijske zaštite je izuzeo pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva i pohranio u skladište Policijske uprave do uništenja.

Akcija Manje oružja, manje tragedijajoš uvijek traje i pozivamo građane, koji još uvijek u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje i eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave i predaju policiji.
 

Stranica