Dvije paljevine na poljoprivrednim površinama

Slika PU_VS/Pozari/Kukuruzište-3.JPG

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirane su dvije paljevine na poljoprivrednim površinama i to u Otoku i Mirkovcima. 

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirane su dvije paljevine na poljoprivrednim površinama i to:           

  • Jučer, 19. listopada, oko 14 sati, u Otoku, na zemljišnom predjelu „Petkovac“, 56-godišnji Otočanin, vršio je nekontrolirano spaljivanje suhe trave i biljnog otpada, pri čemu se požar proširio na rasadnik zimzelenog drveća, prilikom čega je izgorilo oko 190 zimzelenih stabala i 50-ak drvenih stupova ograde, čime je Hrvatskim šumama, Šumariji Otok pričinjena materijalna šteta od dvadesetak tisuća kuna.   Požar je lokaliziran i ugašen od strane pripadnika DVD-a Otok. Protiv 56-godišnjeg Otočanina, dostavljen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Vinkovcima, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara. 
  • Prekjučer, 18. listopada, tijekom dana, u Mirkovcima, na zemljišnom predjelu u ulici Josipa Pančića, 42-godišnji Jankovčanin, vršio je nekontrolirano spaljivanje suhe trave i biljnog otpada nakon ovršenog kukuruza, pri čemu se požar proširio na susjednu parcelu, prilikom čega je izgorio jedan red jagoda u dužini oko 150 metara , te folija i crijeva za navodnjavanje, čime je 48-godišnjem Vinkovčaninu, pričinjena materijalna šteta od petaestak tisuća kuna. Požar je lokaliziran i ugašen od strane pripadnika JVP grada Vinkovaca. Protiv 42-godišnjeg Jankovčanina, dostavljen je optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Vinkovcima, zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o zaštiti od požara.


Stranica