Državno natjecanje "Sigurno u prometu"

Slika /PU_VS/slike/IMG_7632-a.jpg

U subotu, 30. lipnja, u športskoj dvorani u Borovu naselju, održano je 17. državno natjecanje „Sigurno u prometu“ na kojem je sudjelovalo 80-ak djevojčica i dječaka koji su se natjecali u praktičnim vještinama voženje bicikla te poznavanju prometnih propisa.

Osim pojedinačno učenici su se natjecali i ekipno, sudjelovale su ekipe iz 20 hrvatskih županija, sastavljene po dva dječaka i dvije djevojčice petih i šestih razreda osnovne škole koji su prethodno pokazali najbolji rezultat na izlučnim natjecanjima u svojim županijama.

Prilikom otvorenja navedenog državnog natjecanja, natjecatelje su pozdravili gospodin Ivo Bikić, predsjednik HAK-a, gospodin Boris Orlović, načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa u Ravnateljstvu policije MUP-a RH, gospodin Žarko Bošnjak, viši savjetnik za tehničku kulturu i informatiku Agencije za obrazovanje te dogradonačelnik grada Vukovara dr. Vladimir Emedi, a samo natjecanje otvorio je mali vukovarac Robert Rupčić.

Po završetku natjecanja najboljim dječacima i djevojčicama te ekipama s ostvarenim najboljim rezultatom dodijeljena su priznanja i nagrade.

Za pruženu pomoć u organizaciji državnog natjecanja od strane HAK-a, PU vukovarsko-srijemskoj, Odsjeku za sigurnost cestovnog prometa i Policijskoj postaji Vukovar dodijeljene su posebne Plakete.

Dvije djevojčice i dva dječaka s najboljim rezultatima na državnom natjecanju predstavljat će ekipu Hrvatskog autokluba na Europskom natjecanju koje se ove godine održava u Finskoj.

Pu vukovarsko-srijemska čestita svim sudionicima 17. državnog natjecanja „Sigurno u prometu“ na iskazanim znanjima i vještinama te promicanju prometne kulture.

      



Stranica