Druženje djece s policijom u prirodi

Slika PU_VS/Akcije/Prevencija/sopotac web/naslovna.jpg

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Uoči Dana policije, Policijska postaja Otok organizirala je za učenike osnovnih škola iz Nijemaca i Lipovca prigodno druženje na izletištu „Sopotac“.

Na prostranom izletištu u blizini Nijemaca, registriranom kao Centar za promatranje ptica, osnovnoškolci svih uzrasta, čitavo prijepodne 21. rujna, proveli su u edukativnom druženju s policijskim službenicima.

Kako bi približili rad policije djeci i mladima, policijski službenici predstavili su opremu koju koristi prometna policija kao i rad multifunkcionalnog vozila za pojačani nadzor državne granice (tzv. „Schengen bus“). Također policijska službenica za prevenciju pojasnila je učenicima nacionalne preventivne projekte „Zdrav za 5“ i „Živim život bez nasilja“, a policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu nacionalnu kampanju „Manje oružja-manje tragedija“.

Kroz nekoliko postava učenicima je zornije predočen rad pojedinih rodova policije, a kroz letke s preventivnom tematikom skrenuta im je pozornost na kažnjiva ponašanja, posebice na pojavne oblike nasilja i načine ranog suzbijanja nasilja.

Cjelokupnu aktivnost koju je policija na izletištu "Sopotac" provela s djecom poduprla je Općina Nijemci i turistička zajednica ove općine.



Pisane vijesti