Dijete stradalo na pješačkom prijelazu

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija05.jpg

Vozači, obratite pozornost na pješake!

Foto: Ilustracija

Jučer, 9. prosinca oko 18,10 sati u Ulici bana J. Jelačića u Vinkovcima, 55-godišnji vozač osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka se obilježenom pješačkom prijelazu nije približavao sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, zbog čega je vozilom udario dijete koje je već stupilo na obilježeni pješački prijelaz.

Vozilom Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije ozlijeđeni dječak prevezen je u OŽB Vinkovci, gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Protiv vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela "Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu".

Ovom prilikom ponovo želimo skrenuti pozornost vozačima vozila na odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te savjetujemo:
 
  • vozači, poštujte ograničenja brzina kretanja vozila,
  • vozač je dužan pješačkom prijelazu približavati se sigurnosnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno tako da može zaustaviti  svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz,
  • ne pretječite ili obilazite vozila koja su zaustavljena ispred obilježenih pješačkih prijelaza poradi propuštanja pješaka,
  • prilikom zaustavljanja ili parkiranja svojih vozila vodite računa da zaustavljeno ili parkirano vozilo ne ometa kretanje pješaka i ne ugrožava promet.


Stranica