Aktivnosti prometne policije od 27. listopada do 3. studenog

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac05.jpg

Policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja.

Foto: ilustracija
 
 
Tijekom proteklog tjedna na području Postaje prometne policije Vinkovci ukupno se dogodilo 14 prometnih nesreća, od kojih su tri prometne nesreće s ozlijeđenim osoba u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena i tri osobe lakše ozlijeđena, dok je u 11 prometnih nesreća nastupila samo materijalna šteta.
 
Policijski službenici nastavljaju s poduzimanjem pojačanih aktivnosti usmjerenih na sprječavanje i sankcioniranje najtežih prekršaja, u što se ubrajaju: alkoholiziranost vozača, vožnju nedopuštenim brzinama kretanja, nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu uporabu mobitela.
 
Protekli tjedan policijski službenici prometne policije Vinkovci su ukupno utvrdili i procesuirali 251 prekršaj, od čega izdvajamo:
 
3 – prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, gdje je najveća izmjerena koncentracija alkohola od 1,25 g/kg,
 
102 – prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, a najveća prekoračena brzina izmjerena je 210 km/h na autocesti Zagreb-Lipovac,
 
16 – prekršaj nekorištenje sigurnosnog pojasa,
 
13 – prekršaj nepropisnog korištenja mobitela tijekom upravljanja vozilom,
 
117 – ostali prekršaji,
 
Policijski službenici su zbog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja smjestili jednog vozača u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola), koji je noći 3. studenog oko 1 sat na južnoj obilaznici grada Vinkovaca i cesti kroz Jarminu počinio niz prometnih prekršaja.
 
 Vozač, 23-godišnjak iz Rokovaca, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao u lijevu prometnu traku u trenutku kada se iz suprotnog smjera kretalo službeno policijsko vozilo, uslijed čega je policijski službenik bio primoran naglo kočiti i izbjegavati prometnu nesreću, dok se vozač bez zaustavljanja nastavio kretati u smjeru mjesta Jarmina.
 
Potom su se policijski službenici, uz uporabu zvučnih i svjetlosnih znakova, uputili za vozilom, dok se vozač oglušivao na date znakove, te se udaljio od policijskog vozila, čineći pri tome prekršaje nepropisnog pretjecanja dva osobna vozila na nadvožnjaku.
Na ulasku u mjesto Jarmina vozač je sustignut, te zaustavljen. Prilikom nadzora 23-godišnjak je pokazivao znakove alkoholiziranosti (jak zadah alkoholni para) te je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 0,77 g/kg.
 
S obzirom da je prijetila opasnost da će vozač nastaviti s činjenjem prekršaja, smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva (alkohola).
Protiv 23-godišnjaka slijedi optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja te prijedlog za izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje 5 mjeseci.     
 
 
                                                                                              
 

 

Stranica