Dovršena kriminalistička istraživanja

Slika PU_VS/uhicenik04.jpg

30. travnja 2010. godine u suradnji policijskih službenika ove Policijske uprave i Županijskog i općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom s područja Vukovara.

Foto: Ilustracija
 
- 30. travnja 2010. godine u suradnji policijskih službenika ove Policijske uprave i Županijskog i općinskog državnog odvjetništva u Vukovaru, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjakom s područja Vukovara, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako je u razdoblju od 1. siječnja 2008. godine do 22. travnja 2010. godine kao direktor tvrtke s područja Vukovara u više navrata počinio kaznena djela "Zlouporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju" i "Zlouporaba položaja i ovlasti". Naime, predmetni je sa svojom tvrtkom sklopio ugovor o zajmu novca koji nikada nije vratio, a također nije izvršio obvezu uplate prema Ministarstvu financija, čime je nastala materijalna šteta u iznosu od 249.746,40 kuna. O svemu utvrđenom izvješćeno nadležno državno odvjetništvo.

- 30. travnja 2010. godine, od strane policijskih službenika ove Policijske uprave, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom s područja Županje, kojim je utvrđeno postojanje osnovane sumnje kako je tijekom mjeseca ožujka kao voditelj benzinske postaje u okolici Županje počinio kazneno djelo "Pronevjera". Naime, predmetni je tijekom mjeseca ožujka kod prijatelja s područja Bošnjaka, odvezao agregat vlasništvo benzinske postaje, a za koji je inventurom utvrđeno da nedostaje. Nastala materijalna šteta cijeni se na 13.275,38 kuna, a protiv počinitelja slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.



Stranica