Sigurnost prometa, nasilje u obitelji

Slika PU_VS/auto_policija01.jpg

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od kojih jedna sa ozlijeđenim osobama u Bošnjacima (jedna osoba teško i tri osobe lakše ozlijeđene) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, u Vinkovcima i Vukovaru.

Foto: Ilustracija 

U protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske evidentirane su četiri prometne nesreće, od kojih jedna sa ozlijeđenim osobama u Bošnjacima (jedna osoba teško i tri osobe lakše ozlijeđene) i tri prometne nesreće s materijalnom štetom na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, u Vinkovcima i Vukovaru. Od prometnih nesreća izdvajamo:

- 1. svibnja 2010. godine oko 18.30 sati u Bošnjacima na poljskom putu dogodila se prometna nesreća sa ozlijeđenim osobama. D.Š. (1985.) iz Bošnjaka, upravljao je traktorom marke "Zadrugar" županjskih registarskih oznaka, nakon proteka važnosti prometne dozvole, na koji je bila pridodana neregistrirana prikolica ručne izrade, poljskim putem u Bošnjacima. Dolaskom do mjesta prometne nesreće, uslijed neprilagođene brzine kretanja traktora stanju ceste, vozač istog je izgubio nadzor nad upravljačem, te sletio u odvodni kanal. Tom prilikom je D.L. (1985.) iz Bošnjaka zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život, dok su I.V. (1986.), S.B. (1987.) i D.L. (1986.), svi iz Županje, zadobili lake tjelesne ozljede. Ozlijeđene osobe nalazile su se kao putnici na pridodanoj prikolici. Protiv vozača traktora slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U istom razdoblju, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentiran je jedan slučaj nasilničkog ponašanja u obitelji u Vinkovcima. Protiv dvije osobe podneseni optužni prijedlozi za pokretanje prekršajnih postupaka nadležnom prekršajnom sudu, sukladno Zakonu o zaštiti od nasilja u obitelji.



Stranica