POKUŠAJ SAMOUBOJSTVA

Jutros, oko 9 sati, u Vukovaru, hrvatski državljanin (1954.) iz Donjeg Novog Sela je uporabom pištolja za ubijanje stoke pucao sebi u čelo.

 
Jutros, oko 9 sati, u Vukovaru, Županijska ulica bb, ispred Veleučilišta Vukovar, hrvatski državljanin (1954.) iz Donjeg Novog Sela je uporabom pištolja za ubijanje stoke pucao sebi u čelo.
 
Od strane policijskih službenika Policijske postaje Vukovar, predmetni je uočen kako osobnim automobilom marke „Opel Corsa“, vinkovačkih registarskih oznaka, upravlja ulicom Županijskom iz smjera centra grada Vukovara u smjeru Borova naselja, na način da krivuda po cesti lijevo–desno. Odmah po uočenom, policijski službenici su uz uporabu plavog rotirajućeg svjetla, zaustavili vozača sa navedenim vozilom, te kako se tijekom razgovora sa predmetnim osjetio jak zadah alkohola, što je upućivalo da je osoba u vidno alkoholiziranom stanju. Od strane policijskih službenika izvršeno je alkotestiranje, kojom prilikom je utvrđena koncentracija alkohola od 3,50 g/kg alkohola u organizmu.
 
Kako je predmetni zbog utjecaja alkohola isključen iz prometa, pružena mu je mogućnost da pozove nekoga tko bi preuzeo vozilo. S obzirom da se mobitel predmetnog nalazio u osobnom automobilu, isti je krenuo po njega. Odmah po ulasku u vozilo, predmetni je izvršio opaljenje iz pištolja za ubijanje stoke na način da je isti prislonio na čelo.
 
 
Moramo napomenuti, kako tijekom obavljanja razgovora, osoba nije upućivala svojim ponašanjem, a i razgovorom da bi sebi ili drugom mogao nanijeti ozlijede opasne po život. O događaju je izvješćena HMP Vukovar, koji su predmetnog, zbog zadobivenih ozljeda prevezli u OB Vukovar, a potom u KB Osijek.
 
O samom događaju izvješćeni su Istražni sudac Županijskog suda u Vukovaru i Županijski državni odvjetnik u Vukovaru, koji su vođenje očevida uz prethodni dogovor, prepustili policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske.

Stranica