Zapljena cigareta

Slika PU_VS/IMG_0009-a.JPG

Jučer, 6. kolovoza 2009. godine na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, pri ulazu u RH, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske pronašli skriveno ukupno 690 kutija raznih vrsta cigareta.

Jučer, 6. kolovoza 2009. godine na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Bajakovo, pri ulazu u RH, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske kontrolirali su osobne automobile marki "Honda", "Mercedes", "Renault" i "VW Transporter", austrijskih, francuskih, belgijskih i nizozemskih registarskih oznaka, kojim su upravljali državljanin Austrije (1976.), te u tri slučaja državljani Turske (1964.), (1966.) i (1974.) a u jednom od rečenih automobila kao putnik se nalazio također državljanin Turske (1978). Pregledom vozila pronađeno je skriveno ukupno 690 kutija raznih vrsta cigareta, vlasništvo predmetnih. Cigarete su oduzete, a nakon provedenog carinskog prekršajnog postupka, navedeni su uhićeni, te je nad njima provedena kriminalistička obrada kojom je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su počinili kaznena djela Izbjegavanje carinskog nadzora, zbog kojeg slijede kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Istoga dana, u Vukovaru na tržnici u ulici Kardinala Alojzija Stepinca bb, od strane policijskih službenika PU vukovarsko-srijemske, zatečen je hrvatski državljanin (1949) sa područja Vukovara u prodaji cigareta. Isti je uhićen i priveden u prostorije policije radi provedbe kriminalističke obrade. Tijekom kriminalističke obrade, a temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, izvršena je pretraga osobnog automobila u vlasništvu predmetnog, kojom prilikom je pronađeno ukupno 40 kutija cigareta. Zbog postojanja osnovane sumnje kako je isti počinio kazneno djelo Nedozvoljena trgovina, slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, kao i obavijest o počinjenom prekršaju Carinarnici Vukovar, sukladno Zakonu o posebnom porezu na duhanske proizvode.

 


Stranica