48-godišnji mopedist u životnoj opasnosti nakon naleta na automobil

  • Slika /PU_VS/Prometne/IMG_5697.JPG
  • Slika
  • Slika

Donosimo "podsjetnik od životne važnosti" za sve motocikliste i mopediste

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Vozač mopeda, 48-godišnjak iz Vukovara zadobio je teške tjelesne ozljede opasne po život u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 10. svibnja oko 12,15 sati na raskrižju ulica Bana Josipa Jelačića i Petri Skela u Vukovaru.

Mopedist je mopedom vukovarskih registracijskih oznaka neposredno pred raskrižjem započeo radnju pretjecanja osobnog automobila vinkovačkih registracijskih oznaka koji se kretao ispred njega Ulicom bana Josipa Jelačića, a koji je već skretao ulijevo u ulicu Petri Skela. Prednjim dijelom mopeda udario je u lijevu bočnu stranu osobnog automobila te pao na kolnik, dok je moped od siline udara odbačen na nogostup.

Vozilom hitne medicinske pomoći mopedist je prevezen u NMB Vukovar, a potom je zbog težine ozljeda prevezen u KBC Osijek na daljnje liječenje.

S obzirom da su od početka svibnja na prometnicama Vukovarsko-srijemske županije zabilježene tri prometne nesreće u kojima su teško ozlijeđeni vozači motocikala i mopeda, i ovom prilikom apeliramo na motocikliste i mopediste da ne podcjenjuju opasnosti u prometu.

Upozoravamo da ne obavljaju pretjecanje ili obilaženje kolone vozila po dijelu kolnika za vozila iz suprotnog smjera kada to prema prometnim znakovima nije dopušteno ili je rizično uzevši u obzir radnje drugih sudionika u prometu odnosno da se ne provlače između zaustavljenih kolona vozila.

Također, od životne je važnosti da se pridržavaju propisanih ograničenja brzine odnosno da brzinu prilagode uvjetima na kolniku te da tijekom vožnje motociklima i mopedima obavezno koriste zaštitnu kacigu, a po mogućnosti i drugu opremu koja nije propisana, ali je korisna posebno u slučaju prometne nesreće jer zaštitna oprema ublažava moguće ozljede, odnosno njihove posljedice.

 

Stranica