U dva slučaja zatečeno 11-tero stranaca u nezakonitom prelasku granice

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz drzavne granice/snimka_krijumčarenja.jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojim je zatečeno ukupno 11 stranaca.

 Foto: ilustracija

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojim je zatečeno ukupno 11 stranaca, i to:

  • Jučer,  17. kolovoza u 23.30 sati u Ilači u blizini pružnog prijelaza, zatečeno je i uhićen sedmero državljana Afganistana, od čega tri punoljetne osobe s troje djece i jedna maloljetna osoba. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je protiv četiri osobe doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju, prema svih sedmero stranih državljana.
  • Danas,  18. kolovoza u 2.35 sati, između mjesta Ilače i Tovarnika, zatečeno je i uhićen četvero državljana Afganistana, od čega jedna punoljetna osoba i troje maloljetnih osoba. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je protiv svih četvero stranaca doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Stranica