U 24 sata, u šest slučajeva, pronađeno 879 tableta sa popisa opojnih droga

Slika PU_VS/Droga/tablete4.jpg

 U protekla 24 sata, na području policijske uprave, evidentirano je šest kažnjivih radnji iz domene kriminaliteta droga, u kojima je pronađeno ukupno 879 tableta sa popisa opojnih droga i psihotropnih tvari.

 Foto: ilustracija

U protekla 24 sata, na području policijske uprave, evidentirano je šest kažnjivih radnji iz domene kriminaliteta droga, u kojima je pronađeno ukupno  879 tableta sa popisa opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnici nisu imali liječničku dokumentaciju i to:

  • Jučer, 17. kolovoza u 11 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Županja“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila marke „Volkswagen Golf“, slovenskih registarskih oznaka, kod 57-godišnjeg slovenskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 480 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju.57-godišnjak, uz Optužni prijedlog, doveden je u Prekršajni sud u Županji, zbog počinjenog prekršaja iz  Zlouporabe o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 
  • Jučer, 17. kolovoza u 12.35 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom autobusa, srpskih registarskih oznaka, kod 44-godišnjeg makedonskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 59 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju.44-godišnjak, uz Optužni prijedlog, doveden je u Prekršajni sud u Vinkovcima, zbog počinjenog prekršaja iz  Zlouporabe o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 
  • Jučer, 17. kolovoza u 9.50 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila marke „Fiat“, talijanskih registarskih oznaka, kod 41-godišnjeg srpskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 60 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju.41-godišnjak, uz Optužni prijedlog, doveden je u Prekršajni sud u Vinkovcima, zbog počinjenog prekršaja iz  Zlouporabe o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. 
  • Jučer, 17. kolovoza u 9 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila marke „Opel Corsa“, talijanskih registarskih oznaka, kod 44-godišnjeg makedonskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 80 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju.44-godišnjak, uz kaznenu prijavu, doveden je u Općinski sud u Vinkovcima, zbog počinjenog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga. 
  • Jučer, 17. kolovoza u 21.30 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom autobusa, makedonskih registarskih oznaka, kod 47-godišnjeg makedonskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 80 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju.47-godišnjak, uz kaznenu prijavu, doveden je u Općinski sud u Vinkovcima, zbog počinjenog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga. 
  • Danas, 18. kolovoza u 2.35 sati, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, djelatnici carine u suradnji s policijskim službenicima  kontrolom osobnog automobila marke „Fiat Ducato“, makedonskih registarskih oznaka, kod 55-godišnjeg makedonskog državljanina, u osobnim stvarima pronašli su 120 tableta, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari, a za koje vlasnik nije imao liječničku dokumentaciju.55-godišnjak, uz kaznenu prijavu, doveden je u Općinski sud u Vinkovcima, zbog počinjenog kaznenog djela Zlouporabe opojnih droga.


Stranica