Županja: Riješena dva kaznena djela imovinskog kriminaliteta

Slika PU_VS/Predmeti i sredstva kd-a/mobitel Samsung.jpg

U protekla 24 sata, policijski službenici Policijske postaje Županja, dovršili su dva kriminalistička istraživanja pri čemu su pronađeni počinitelji dva kaznena i to krađe i uništenja i oštećenja tuđe stvari.

 Foto: ilustracija

U protekla 24 sata, policijski službenici Policijske postaje Županja, dovršili su dva kriminalistička istraživanja u predmetima imovinskog kriminaliteta, pri čemu su pronađeni počinitelji dva kaznena i to krađe i uništenja i oštećenja tuđe stvari:

  • Provedenim istraživanjem nad 18-godišnjim Županjčaninom, utvrđeno je da je dana 12. kolovoza, tijekom noći, u Bošnjacima, u ulici Matije Gupca, iz otključanog osobnog automobila županjskih registarskih oznaka, otuđio mobitel i novac, čime je oštećenom 49-godišnjem Bošnjačaninu pričinjena materijalna šteta od  4 000,00 kuna. 18-godišnjak, kazneno je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu u Županji zbog počinjenog kaznenog djela krađe. 
  • Provedenim istraživanjem nad dvojicom 21-godišnjaka iz Županje, utvrđeno je da su dana 14. kolovoza, u 2.20 sati došli do kioska Hrvatske lutrije u Županji u ulici Veliki kraj bb, nakon čega je jedan 21-godišnjak tvrdim predmetom razbio staklo na kiosku, uslijed čega se uključio alarm, zbog čega su se obojica udaljila sa mjesta događaja,a čime je oštećenoj Hrvatskoj lutriji pričinjena manja materijalna šteta. 21-godišnjaci, su kazneno prijavljeni Općinskom državnom odvjetništvu u Županji zbog počinjenog kaznenog djela Uništenja i oštećenja tuđe stvari, te pomaganja u izvršenju kaznenog djela Uništenja i oštećenja tuđe stvari.


Stranica