Markušica: Maloljetnica i djeca provalili u prodavaonicu i spalili zastavu RH

Slika PU_VS/Pozari/zastava - spaljena.JPG

U razdoblju od 12. do 16. kolovoza, u Markušici, 14-godišnjakinja, zajedno s troje djece starih 12 i 11 godina, svi iz Markušice, izvršili su provalu u prodavaonicu mješovite robe i  prostorije Općine Markušica.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

U razdoblju od 12. do 16. kolovoza, u Markušici, 14-godišnjakinja, zajedno s troje djece starih 12 i 11 godina, svi iz Markušice, izvršili su provalu u prodavaonicu mješovite robe, odakle su otuđili razne slatkiše i školski pribor, nakon čega su provalili u  prostorije Općine Markušica, odakle su otuđili više državnih zastava Republike Hrvatske i zastava srpske nacionalne manjine. Nakon otuđenja zastava, 11-godišnje dijete iz Markušice, iza prodavaonice, zapalio je državnu zastavu Republike Hrvatske.

Počinjenim kaznenim djelima pričinjena je ukupna materijalna šteta od  2 000,00 kuna.

14-godišnjakinja, kazneno je prijavljena Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Vukovaru, dok je prema troje djece starih dvanaest i jedanaest godina dostavljena obavijest Centru za socijalnu skrb u Vinkovcima, radi počinjenih kaznenih djela Teške krađe i Povrede ugleda Republike Hrvatske.



Stranica