Ilača: U nezakonitom prelasku granice zatečeno sedam stranaca

Slika PU_VS/Protuzakonit prijelaz državne granice/granični_policajac_s_termovizijom (Custom).jpg

U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojim je zatečeno ukupno sedam stranaca.

 Foto: ilustracija

 U protekla 24 sata, na području PU vukovarsko-srijemske, evidentirana su dva slučaja zaticanja stranih državljana u nezakonitom prelasku državne granice, u kojim je zatečeno ukupno sedam stranaca, i to:

  •  Jučer,  9. kolovoza u 23.30 sati u Ilači u blizini pružnog prijelaza, zatečena su četvorica državljana Afganistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.
  • Danas,  10. kolovoza u 2.10 sati, u Ilači, u ataru „Stara Ilača“, zatečena su i uhićena trojica državljana Pakistana. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su nezakonito prešli državnu granicu Republike Hrvatske, zbog čega je doneseno Rješenje o protjerivanju iz RH, određena zabrana ulaska i boravka u RH, te je  pokrenut postupak readmisije u Republiku Srbiju.


Stranica