Bajakovo: Zapljenjeno 3842 grama marihuane

Slika PU_VS/Droga/Droga-marihuana.JPG

 Noćas, 12. srpnja, u 1 sat, na MCGP „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, u teretnom automobilu marke „Volvo“, srpskih registarskih oznaka, pronađeno 3 842 grama marihuane.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

 Noćas, 12. srpnja, u 1 sat, na Međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu „Bajakovo“, pri ulazu u Republiku Hrvatsku, pristigao je teretni automobil marke „Volvo“,  srpskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnji srpski državljanin, sa kojim se u vozilu nalazio i 24-godišnji nećak, također srpskog državljanstva.

Pregledom unutrašnjosti kabine rečenog vozila od strane carinskih službenika, u vozačkoj kabini u ruksaku na ležajima iza vozačevog i suvozačevog sjedala, zamječeni su paketi oblijepljene smeđom i prozirnom selotejp trakom , što je upućivalo na moguće krijumčarenje opojne droge.

 Temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Vukovaru,  izvršenom pretragom pronađena su i izuzeta četiri paketa sa drogom tipa marihuana ukupne težine 3 842 grama bruto.

Obavljenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga trebala završiti na području Zagreba, a ulična vrijednost iznosila bi 250 000,00 do 320 000,000 kn. 

34 – godišnji državljanin R. Srbije, danas u popodnevnim satima uz kaznenu prijavu bit će doveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru, zbog počinjenog kaznenog djela Protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom „Zlouporaba opojnih droga“ iz čl. 173 st. 2. KZ-a RH-e.



Stranica