Vukovar: Stručno znanstveni skup na temu "Uloga društvene zajednice na sigurnost cestovnog prometa“

Slika PU_VS/Objekti/ruzickina kuca.jpg

Jučer, 11. lipnja, u Ružičkinoj kući u Vukovaru, održan je stručno-znanstveni skup pod nazivom „Utjecaj društvene zajednice na sigurnost cestovnog prometa“.

 Foto: ilustracija

 Jučer, 11. lipnja, u Ružičkinoj kući u Vukovaru, održan je stručno-znanstveni skup pod nazivom „Utjecaj društvene zajednice na sigurnost cestovnog prometa“. Na skupu su sudjelovali brojni predavači, pa je tako ispred Hrvatskog autokluba izlagao dipl. ing. Damir Novak s predavanjem na temu „Utjecaj društvene zajednice na sigurnost cestovnog prometa“, policijska službenica za prevenciju Marina Bukal izlagala je na temu „Stanje sigurnosti cestovnog prometa na području PU vukovarsko-srijemske“, ispred Udruge obitelji osoba stradalih u prometu, izlagao je predsjednik Udruge, Nebojša Čelica na temu „Novi cjeloviti pristup sigurnosti u cestovnom prometu“, pročelnica Sekcije za prometnu psihologiju HPD-a, mr. sc. Ljiljana Mikuš, izlagala je na temu „Prevencija psihosocijalnih rizičnih čimbenika u cestovnom prometu“ a kao poseban gost skupa, izlagao je mr. sc. Nebojša Doder, vodeći inženjer u Državnoj upravi za ceste Kraljevine Norveške, na temu „Uloga lokalne zajednice u radu na sigurnosti prometa s osvrtom na iskustva skandinavskih država“ te „Zaštita djece u prometu“.

Cilj ovoga skupa je zajedničkim djelovanjem raditi na edukaciji i prevenciji kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i svih oblika stradavanja u prometu. Znanstveno-stručni skup organizirao je Autoklub „Polet“  Vukovar, uz suradnju Grada Vukovara, HAK-a i Udruge obitelji osoba stradalih u prometu, a otvorio ga je gradonačelnik Grada Vukovara, g. Željko Sabo.



Stranica