Završena operativna akcija, kodnog imena "Danubius"

Slika PU_VS/Edukacija/Akcija Danubius/pomorska_policija01.jpg

 Od 28. ožujka do 03. travnja 2011. godine, u okviru organizacije AQUAPOL, uspješno je provedena međunarodna operativna akcija na Dunavu pod kodnim imenom „Danubius“.

 Foto: ilustracija

Od 28. ožujka do 03. travnja 2011. godine, u okviru organizacije AQUAPOL, uspješno je provedena međunarodna operativna akcija na Dunavu pod kodnim imenom „Danubius“.  Na hrvatskom dijelu Dunava akciju su provodili predstavnici granične policije Policijske uprave osječko-baranjske i Policijske uprave vukovarsko-srijemske u suradnji s predstavnicima Carinarnice Osijek, Carinarnice Vukovar kao i predstavnicima Lučke kapetanije Osijek i Lučke kapetanije Vukovar.

 Organizator ove akcije je mađarska policija, a u akciji su sudjelovali i predstavnici država članica organizacije AQUAPOL, koje su ujedno i članice EU-a.

Tijekom akcije provođena je temeljita kontrola osoba, dokumenata, teretnih i putničkih brodova te čamca. Provjere su obavljane u suradnji s Interpolom i Europolom. Cilj akcije je bio otkrivanje krijumčarenje ljudi, roba, droge, nafte i naftnih derivata, visokotarifne robe, krađe plovila i pogonskih motora za plovila te krivotvorenja dokumentacije za prevoženu robu. Svrha provedene akcije je bila podići razinu sigurnosti plovidbe Dunavom te spriječiti kršenje propisa iz nadležnosti agencija koje su sudjelovale u akciji.



Stranica