Doršeno više kriminalističkih istraživanja

Slika PU_VS/Krađe/provala_mješovita roba2.jpg

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, tijekom proteklog dana, uspješno su završili četiri kriminalistička istraživanja povodom pronalaska počinitelja ukupno šest kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta.

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske, tijekom proteklog dana,  uspješno su završili četiri kriminalistička istraživanja povodom pronalaska počinitelja ukupno šest kaznenih djela iz domene imovinskog kriminaliteta i to kako slijedi:

  •  Kriminalističkim istraživanjem poduzetim na području Policijske postaje Vukovar, utvrđeno je da je šesnaestogodišnjak iz Bobote u tri navrata ( 08./09. veljače, 28./29. ožujka i 3./4. travnja ) izvršio provalu u istu prodavaonicu mješovite robe u Boboti, čime je oštećenom poduzeću iz Vinkovaca, pričinjena ukupna materijalna šteta u iznosu od 10 000,00 kn. Počinitelj je uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.
  • Kriminalističkim istraživanjem poduzetim na području Policijske postaje Otok, utvrđeno je da su dvadesetjednogodišnjak i devetnajstogodišnjak iz Otoka, u Otoku, dana 1./2. travnja od 23.00 do 1.00 sat, počinili kazneno djelo Teške krađe na štetu pedesetdvogodišnjakinje iz Otoka, kojom prilikom su otuđili 18 boca piva, pričinivši materijalnu štetu od 100,00 kn. Protiv počinitelja dostavljena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u  Vinkovcima.
  •  Kriminalističkim istraživanjem poduzetim na području Policijske postaje Vinkovci, utvrđeno je da su dvadesetosmogodišnjak iz Ivankova i dvadesetdvogodišnjak iz Retkovaca, dana 8./9. ožujka od 17.00 do 7.00 sati, u Gabošu, V. S. Karadžića bb, počinili kazneno djelo Teške krađe na štetu četrdesetjednogodišnjaka iz Markušice, otuđivši  2 700 kilograma umjetnog gnojiva, pričinivši materijalnu štetu od 8 000,00 kn. Nakon počinjenog kaznenog djela počinitelji su otuđeno gnojivo prodali četrdesetčetverogodišnjaku iz Ivankova. Protiv počinitelja dostavljena je kaznena prijava radi počinjenja kaznenog djela Teške krađe i Prikrivanja, Općinskom državnom odvjetništvu u  Vinkovcima.
  • Kriminalističkim istraživanjem poduzetim na području Policijske postaje Drenovci, utvrđeno je da je dvadesetdvogodišnjak iz Drenovaca, u Drenovcima, dana 4. travnja od 0.00 do 4.00 sata, počinio kazneno djelo Uništenje i oštećenje tuđe stvari na štetu šezdesetsedmogodišnjaka iz Drenovaca, mehanički (grebanjem) mu oštetivši osobni automobil, marke „Mercedes“, njemačkih registarskih oznaka, pričinivši materijalnu štetu od 3 000,00 kn. Protiv počinitelja dostavljena je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u  Županji.


Stranica