U POSJETI VRTIĆIMA „PALČICA“ I „TRNORUŽICA”

Slika PU_VS/Vrtić iz Privlake-za web.jpg

Dana 27. i 28. rujna 2010. godine policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Vinkovci, odazvao se pozivu dječijih vrtića „Palčica” iz Privlake i „Trnoružica” iz Vinkovaca, kako bi tom prilikom djeci uzrasta od 3 do 6 godina održao edukaciju na temu pravilnog i poželjnog ponašanja u prometu.

Foto: PU vukovarsko-srijemska

Dana 27. i 28. rujna 2010. godine policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu Postaje prometne policije Vinkovci, odazvao se pozivu dječijih vrtića „Palčica” iz Privlake i „Trnoružica” iz Vinkovaca, kako bi tom prilikom djeci uzrasta od 3 do 6 godina održao edukaciju na temu pravilnog i poželjnog ponašanja u prometu. Na predavanju u dječijem vrtiću „Palčica” sudjelovalo je 26 djece zajedno s ravnateljicom vrtića Snježanom Miljković, dok je u vrtiću „Trnoružica” sudjelovalo 40 djece zajedno s odgajateljicama Martinom Buzov i Anom Marić.

Tom prilikom policijski službenik za preventivu u cestovnom prometu na zabavan i djeci prilagođen način upoznao je djecu s pravilima ponašanja u prometu, te opasnostima koje donosi promet, djeci je prezentiran pravilan prelazak preko obilježenog pješačkog prijelaza, znaci koje daje policijski službenik prilikom upravljanja prometom, a poseban osvrt napravljen je na pravilan prijevoz djece automobilom. Za vrijeme predavanja djeca su pažljivo slušala i postavljala pitanja o onome što ih je zanimalo, a na kraju predavanja podijeljen im je i prigodni promidžbeni materijal u vidu bojanki i drvenih bojica, što ih je posebno obradovalo.

Prometnim edukacijama u predškolskim i školskim ustanovama, policijski službenici  nastoje potaknuti  između ostalog i sve osobe na promišljanje kako je sigurnost djece u prometu prvenstveno briga i odgovornost nas odraslih! Djeca tek uče pravila ponašanja u prometu. Kao vozač, povećanom pažnjom i smanjenjem brzine možete pridonijeti sigurnosti djece u prometu. Kao roditelj, svojim primjerom djelujte na prometni odgoj djeteta!



Stranica