Zatečen recidivista u prometnim prekršajima

Slika /PU_VS/O nama-fotke/lisice2.JPG

Nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen je krivim, te mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Foto: ilustracija

             Prometna policija je u redovnoj kontroli prometa 8. rujna, oko ponoći, u ulici Anđela Rafaela u Vinkovcima, zatekla osobni automobil „Alfa Romeo“ vinkovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 31-godišnjak iz Slakovaca.

            Za vrijeme kontrole, policijski službenici su posumnjali kako bi 31-godišnjak mogao biti pod utjecajem opojnih droga zbog čega mu je ponuđeno preliminarno ispitivanje prisutnosti opojnih droga i lijekova u organizmu, što je 31-godišnjak odbio.
            Daljnjom provjerom u službenim evidencijama utvrđeno je kako je 31-godišnjaku već izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima u trajanju od dva mjeseca.
            S obzirom da je 31-godišnjak recidivist u činjenju istih ili slični prekršaja, te je prijetila opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja, uhićen je i priveden  u Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim, te mu je presudom izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.
 

Stranica