Za vikend u prometu zatečeno 16 alkoholiziranih vozača

Slika /PU_VS/O nama-fotke/palica_stop_policija.jpg

Devet vozača smješteno u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva

Foto: Ilustracija

Tijekom vikenda od 21. do 23. lipnja, na području PU vukovarsko-srijemske zabilježeno je osam prometnih nesreća, od čega šest s materijalnom štetom (Vinkovci, Vukovar, Ostrovo, Ilača, Otok, Bobota)  te dvije s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U subotu, 22. lipnja oko 18,00 sati u Vinkovcima, 22-godišnji vozač osobnog automobila nije prilagodio brzinu kretanja vozila gustoći prometa (zaustavljeno vozilo na kolniku) i po izlasku iz raskrižja udara prednjim dijelom vozila u zadnji dio zaustavljenog vozila na kolniku i vozilo Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, čiji su 34-godišnji liječnik i 59-godišnja medicinska sestra zadobili lake tjelesne ozljede.

Istog dana u isto vrijeme u Šiškovcima, 39-godišnji vozač motocikla zaustavio je motocikl i podigao broj okretaja motora okrećući se na mjestu, proklizavajući pritom zadnjim kotačem uz dimljenje, uslijed čega je prešao na prometnu traku za vozila iz suprotnog smjera kojom se u tome trenutku kretala 21-godišnja vozačica osobnog automobila. Uslijed toga, osobni automobil je udario u motocikl te vozač motocikla i motocikl padaju na kolnik. Vozač motocikla zadobio je teške tjelesne ozljede.

Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli 16 vozača pod utjecajem alkohola.

Četvorica su zatečena u okviru provedene ROADPOL akcije 24-satnog nadzora vozača na prisutnost droga i alkohola u organizmu 21. lipnja. Tijekom ta 24 sata policijski službenici su izvršili nadzor 196 vozača.

Također, u okviru ROADPOL tjedna pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača i prisutnosti droge u organizmu vozača, izvršen je nadzor 991 vozača. Kod 19 vozača je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, dok je kod jednog utvrđena prisutnost opojne droge.

Najveća koncentracija alkohola u iznosu od 2,22 g/kg zabilježena je kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila u Ceriću.

Devet vozača je smješteno u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Pojačani nadzor alkoholiziranosti vozača proveden je i 22./23. lipnja u suradnji s policijskim službenicima PU osječko-baranjske, tijekom kojeg su izvršili nadzor 124 vozača, a sedam je vozača zatečeno pod utjecajem alkohola. Tijekom ovog nadzora, najviša koncentracija alkohola u iznosu od 1,9 g/kg utvrđena je kod 53-godišnjeg vozača osobnog automobila u Bošnjacima.
 
Stacionarne kamere za nadzor prometa proteklog vikenda snimile su 34 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

 

Stranica