Vukovarsko-srijemska policija u Trpinji pronašla malu nezakonitu tvornicu marihuane

  • Slika /PU_VS/Droga/IMG-20200803-WA0001.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
Fotografije: PU vukovarsko-srijemska

 
Policijski službenici kriminalističke policije PU vukovarsko-srijemske su realizirali prikupljena saznanja provevši pretragu doma i drugih prostorija na jednoj adresi u Trpinji, a na temelju naloga Županijskog suda u Vukovaru.
 
Prikupljena saznanja i pretraga su polučile rezultate jer su pri pretrazi policijski službenici pronašli i privremeno oduzeli slijedeće:
-ukupno 14,885 grama zelene sasušene biljne materije koja svojim izgledom i karakteristikama odgovara drogi tipa marihuana,
-ulje cannabis zapremnine cca 8 ml,
-ukupno još 102 biljke cannabis indica pronađene unutar objekta te u stražnjem dijelu dvorišta pretraživanog objekta,
-370 grama tableta za sada nepoznatog kemijskog sastava.
Preliminanim testiranjem biljnih materija utvrđena je prisutnost THC-a.
 


Policijski službenici su pronašli i opremu za proizvodnju opojnih droga što su također oduzeli. Pronađeno je više komada rasvjetnih i toplinskih uređaja te termo šatora za osiguranje uvjeta za proizvodnju opojnih droga, a pronađene su i postavljene sofisticirane nadzorne kamere te digitalna vaga.
 

Također je oduzet veći iznos novčanih sredstava te predmeta koji su povezivi za nezakonitom proizvodnjom i zlouporabom opojnih droga.
 
Zbog sumnje da su 62. godišnjak i 39. godišnjak iz Trpinje, u čijem domu je pretraga i provedena, počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ uhićeni su te je provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega su uz kaznenu prijavu 02. kolovoza predani pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske.
 

 

Stranica