Vozio bez vozačke dozvole, pod utjecajem alkohola i razgovarao na mobitel

Slika /PU_VS/Brzina/Picture 045.jpg
Foto: ilustracija

Na raskrižju ulica Ruđera Boškovića i Matije Gupca u Vinkovcima, jučer, 15. travnja, oko 14:40 sati, u redovnoj kontroli prometa zatečeno je teretno vozilo zagrebačkih registracijskih oznaka, čiji je vozač za vrijeme upravljanja vozilom razgovarao na mobilni uređaj.

Policijski službenici su utvrdili kako vozač nema vozačku dozvolu ni osobnu iskaznicu, a pokazivao je značajne znakove alkoholiziranosti, zbog čega je priveden u službene prostorije policije, gdje je utvrđen identitet vozača, 43-godišnjaka iz Zagreba, i utvrđen stupanj alkoholiziranosti od 2,85 g/kg. Također, utvrđeno je kako je 43-godišnjaku istekla važnost trajanja vozačke dozvole.
43-godišnjak je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Slijedi podnošenje optužnog prijedloga Općinskom sudu u Vinkovcima-Prekršajni odjel. S obzirom da je kod 43-godišnjaka utvrđena koncentracija alkohola veća od 1,50 g/kg, sukladno čl. 231. st.4. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, bit će podnesen zahtjev za izvanredni nadzorni zdravstveni pregled.

 

Stranica