Vozači OPREZ! Prilagodite brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti i stanju kolnika

Slika /PU_VS/Prometne/pn Privlaka-Mirkovci.jpg

U posljednja 24 sata u Vinkovcima, Petrovcima i Otoku dogodile su se prometne nesreće uzrokovane neprilagođenom brzinom kretanja vozila uvjetima smanjene vidljivosti i stanju kolnika

Foto: Prometna nesreća na cesti Privlaka-Mirkovci / PU vukovarsko-srijemska

U protekla 24 sata na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je pet prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar, Vinkovci), te tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

Jučer, 8. prosinca u 11,45 sati na cesti Privlaka-Mirkovci 54-godišnjak je upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka te uslijed nepropisnog kretanja obilježenom prometnom trakom sletio u odvodni kanal gdje automobil udara u betonski most i prevrće se na krov. Očevidom je utvrđeno kako vozač u trenutku prometne nesreće nije koristio sigurnosni pojas.
Vozač je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede.
O prometnoj nesreći policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće.

Oko 13,15 sati u Petrovcima, 63-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom vukovarskih registracijskih oznaka te uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste izgubila nadzor nad upravljačem i sletjela u odvodni kanal gdje se vozilo prevrnulo na krov.
Vozačici su u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici „Dr. Juraj Njavro“ Vukovar utvrđene lakše ozljede.
Policija će vozačici uručiti obavezni prekršajni nalog zbog počinjenih prometnih prekršaja.

Danas, 9. prosinca oko 1 sat na ulasku u Otok, 25-godišnjak je, pod utjecajem alkohola u iznosu od 1,29 g/kg, upravljao osobnim automobilom vinkovačkih registracijskih oznaka. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila stanju ceste, vidljivosti i atmosferskim prilikama izgubio je nadzor nad upravljačem te sletio s ceste u odvodni kanal gdje automobil udara u betonski kolni ulaz, prevrće se na krov te udara u reklamne stupove.
Vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je utvrđeno kako je u prometnoj nesreći lakše ozlijeđen.
Zbog počinjenih prometnih prekršaja kojima je izazvao prometnu nesreću, policija će protiv vozača podnijeti obavezni prekršajni nalog.

Skrećemo pozornost vozačima da prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti i stanju kolnika!
 

Stranica