Vinkovci: Održana tiskovna konferencija na kojoj je najavljena akcija "Manje oružja-manje tragedija!"

Slika PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/Tiskovna/IMG_0178_300x200.jpg

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Danas, 19. listopada s početkom u 10 sati, u prostorijama Male županijske vijećnice u Vinkovcima, održana je tiskovna konferencija povodom početka intenziviranja preventivne akcije „Manje oružja – manje tragedija“ u PU vukovarsko-srijemskoj.

Na tiskovnoj konferenciji, ispred PU vukovarsko-srijemske sudjelovali su glasnogovornik PU, gosp. Luka Barunčić, policijska službenica za prevenciju u PU, gđa. Marina Bukal i vođa Grupe protueksplozijske zaštite, gosp. Josip Colarić.

Gospoda su u svojim izlaganjima upoznali medije sa akcijom „Manje oružja – manje tragedija“ koju provodi Ministarstvo unutarnjih poslova u suradnji s Programom Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj (UNDP), a kampanja se financira od strane Europske unije kroz regionalni projekt „SEESAC potpora aktivnostima kontrole oružja na području jugoistočne Europe“.

Cilj akcije je senzibilizirati javnost i potaknuti građane na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja.

Svakodnevno smo svjedoci pronalaska ubojitih sredstava, te činjenice da građani još uvijek ilegalno posjeduju oružje, kao i brojnih tragedija koje ono uzrokuje. Neprestana težnja za smanjenjem posjedovanja nelegalnog oružja zajednička je zadaća svih institucija, a osobito Ministarstva unutarnjih poslova. Da bi se izbjegle nesreće pri rukovanju oružjem i eksplozivom, najčešće mladih, neiskusnih i nestručnih osoba, osobito je važno preventivno reagirati.

Upravo iz tih razloga ova akcija ima za cilj stvaranje pretpostavki za sigurniju budućnost u kojoj će se zlouporaba oružja svesti na najmanju moguću mjeru, kao i težnja za uspostavljanjem snažnije veze između javnosti i policije, u svojim govorima rekli su policijski službenici na tiskovnoj.

Medijima, je iznesen i prezentiran kompletan plan provedbe akcije.



Stranica