Vinkovci: Obilježen početak intenziviranja akcije "Manje oružja - manje tragedija"

Slika PU_VS/Akcije/Manje oruzja-manje tragedija/ispred_satora_300x200.jpg

 Foto: PU vukovarsko-srijemska

Od petka 21. listopada, na području cijele Županije vukovarsko-srijemske, od strane policijskih službenika ove Policijske uprave, započelo je intenziviranje akcije pod nazivom „Manje oružja – manje tragedija, koje će trajati sve do 16. prosinca 2011. godine.

Unatoč prijetećim oblacima i povremenoj kiši, početak intenziviranja Akcije, obilježen je dana 21. listopada u vremenu od 14 do 17 sati u pješačkoj zoni grada Vinkovaca, postavljanjem Info šatora u kojemu su policijski službenici upoznavali građane s ciljevima akcije te im davali sve potrebne informacije o načinu predaje vatrenog oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, ali i opasnostima držanja opasnih ubojitih sredstava u domovima. Prigodni program su svojim aktivnostima obogatili i djelatnici Gradskog društva crvenog križa Vinkovci, Lions Kluba Beli Manastir i Lions Kluba Vinkovci te djelatnici HCR-a Sisak, koji su za tu priliku postavili i improvizirano minsko polje kraj kojeg je pirotehničar objašnjavao građanima kako se mine otkrivaju pomoću metal detektora i upozorio ih na važnost poštivanja znakova koji upozoravaju na minsku opasnost.

Građanima, koji su posjetili info šator, podijeljene su majice, kemijske olovke i platnene vrećice te  letci o akciji „Manje oružja, manje tragedija“.

Kao primjer ostalima, tijekom trajanja prigodnog programa na vinkovačkom trgu, jedan građanin prijavio je a potom i dragovoljno predao policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu, dvije ručne bombe.

Javna prezentacija Akcije, zahvaljujući podršci HNK Cibalia, nastavljena je i dana 22. listopada na utakmici između HNK Cibalia i NK Zadar, kojom prilikom su se građanima uz kupljenu kartu, na blagajnama nogometnog kluba dijelili informativni letci a sam početak utakmice obilježen je na način da su ekipe na teren izašle u službenim majicama Akcije noseći i desetmetarski transparent sa sloganom Akcije i info telefonom.

U ovoj akciji Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj podršku su dali Županija vukovarsko-srijemska, Grad Vinkovci, TS Đeram, HNK Cibalia, Gradsko društvo crvenog križa Vinkovci, HCR Sisak, Lions Klub Beli Manastir i Vinkovci, Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Lovački savez Vukovarsko-srijemske županije, Dalibor Bartulović, poznat kao Shortykao i predstavnici lokalnih medija.

Ministarstvo unutarnjih poslova, PU vukovarsko-srijemska podržava građane u dobroj namjeri da predaju oružje i eksplozivna sredstva te  još jednom podsjećamo da ukoliko to žele učiniti, da se s punim povjerenjem obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasno sredstvo.

 Riješite se oružja bez sankcija i učinite svoj život sigurnijim.



Stranica