Vikend prometno izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/IMG_20240216_102348.jpg

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. veljače 2024. dogodilo se 12 prometnih nesreća

Fotografija: Ilustracija

Tijekom proteklog vikenda, od 23. do 25. veljače 2024. dogodilo se 12 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća s materijalnom štetom (Retkovci, Županja, Vukovar-3, Privlaka, Vinkovci-2, Cerna ), dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te jedna prometna nesreća sa smrtno stradalom osobom o čemu više slijedi:
 
U petak, 23. veljače, oko 13,35 sati, Andrijaševcima, 46-godišnjak iz Rokovaca upravljao je osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka, krećući se kolnikom Ulice M. Gupca, iz smjera Školske ulice u smjeru Kolodvorske ulice. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, sletio je vozilom preko betonskog rubnjaka na parkirališni prostor uz kolnik te vozilom udario u parkirani osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka, koji, pak, od siline udara, udara u drugi parkirani osobni automobil, županjskih registracijskih oznaka.
U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni vozač i putnik u vozilu, 13-godišnjak iz Rokovaca.
 
Također u petak, 23. veljače, oko 23,54 sati, na cesti Stari Jankovci- Mirkovci, smrtno je stradala 37-godišnjakinja, o kojoj smo izvijestili.
 
U subotu, 24. veljače, oko 01,50 sati, 29-godišnjak iz Županje, upravljao je osobnim vozilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, krećući se cestom iz smjera Vinkovaca u smjeru graničnog prijelaza Županja-Orašje. Na mjestu semaforiziranog četverokrakog raskrižja, nije prilagodio brzinu kretanja vozila te je vozilom udario u stražnji dio osobnog vozila, također bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 33-godišnjak, a koji se zaustavio na crveno svjetlo na semaforu.  U prometnoj nesreći su 33-godišnji vozač i putnik u njegovu vozilu, 63-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, lakše ozlijeđeni.

Policijski službenici su zatekli 19 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu za vrijeme upravljanja vozilom. Kod jednog vozača, 40-godišnjeg državljanina Srbije, zatečenog u petak, 23. veljače, oko 11,30 sati na odmorištu „Bošnjaci“, preliminarnim testom utvrđena je prisutnost opojnih droga.
 
Najveća koncentracija, 1,74 g/kg, zabilježena je kod 26-godišnjakinje iz Sotina, koja je u subotu, 24. veljače, oko 18,40 sati, na cesti Vukovar-Sotin prouzročila prometnu nesreću s materijalnom štetom.
 
Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za četiri vozača osobnog automobila.
 
Stacionarne kamere zabilježile su 7 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
 
U pogledu nadzora teretnih vozila i autobusa na području PU vukovarsko-srijemske, od 19. do 25. veljače 2024.g., a u sklopu pojačanog nadzora prometa usklađenog s akcijama ROADPOL-a za 2024. godinu, tijekom navedenog razdoblja s razine naše Policijske uprave izvršen je nadzor 77 teretnih vozila i 9 autobusa, prema kojima je primijenjeno 80 represivnih mjera.
 
Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (noć), stanju kolnika ( mokar, klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

 

Stranica