Vikend prometno izvješće

Slika /PU_VS/O nama-fotke/policija-stop (2).jpg

Preporučujemo vozačima da zbog vremenskih uvjeta koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav, snijeg, led) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe)

Fotografija: Ilustracija

Tijekom vikenda, od 9. do 11. prosinca 2022. godine, dogodilo se 14 prometnih nesreća, od čega 12 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta (Vukovar-2, Vinkovci-2, Županja- 3, Otok, Gunja, Privlaka, Nuštar, Stari Mikanovci) i dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama, o kojima više slijedi:

U petak, 9. prosinca 2022. godine, oko 22,12 sati, 45-godišnjakinja iz Otoka, upravljala je osobnim vozilom, krećući se kolnikom Ulice bana J. Jelačića u Vinkovcima. Uslijed neprilagođene brzine kretanja vozila, 45-godišnjakinja se nije pravovremeno zaustavila na obilježenom pješačkom prilazu, u trenutku kada su kolnik preko pješačkog prijelaza prelazile 19-godišnjakinja iz Vinkovaca i 19-godišnjakinja iz Podgrađa, te je došlo do naleta vozila na pješakinje. Uslijed udara i pada na kolnik 19-godišnjakinje su lakše ozlijeđene.

U subotu, 10. prosinca, oko 7,15 sati, 36-godišnjak iz Ivankova, uslijed neprilagođene brzine kretanja, sletio je vozilom s kolnika ceste u blizini Privlake. U prometnoj nesreći 36-godišnjak je lakše ozlijeđen. Očevidom je utvrđeno kako 36-godišnjak za vrijeme upravljanja vozilom nije koristio sigurnosni pojas.

Tijekom vikenda policijski službenici su zatekli 5 vozača s prisutnošću alkohola u organizmu.

Najveća koncentracija od 2,33 g/kg zabilježena je kod 65-godišnjeg vozača, zatečenog u petak, 9. prosinca, oko 23,30 sati, na Trpinjskoj cesti u Vukovaru.

Zbog nedopuštene koncentracije alkohola u organizmu, tri vozača su smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Stacionarne kamere zabilježile su 3 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 
I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači koriste zimsku opremu na vozilima, prilagode brzinu kretanja vozila smanjenoj vidljivosti (magla i noć), stanju kolnika (mokar, posut lišćem, klizav, snijeg, led) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, pješaci, djeca i starije osobe).
 

Stranica