Vikend izvješće prometne policije

Slika /PU_VS/O nama-fotke/prometni_policajac_zaustavlja na cesti.jpg
Foto: Ilustracija

            Tijekom vikenda, od 25. do 27. rujna, na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske evidentirano je 17 prometnih nesreća, od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama te 13 prometnih nesreća u kojima je nastupila samo materijalna šteta.

U prometnoj nesreći na cesti Vukovar-Ilok, pri slijetanju s ceste, vozač i putnik u osobnom automobilu lakše su ozlijeđeni.
Na županijskoj cesti Šiškovci-Cerna, pri slijetanju s ceste, 24-godišnji vozač koji je upravljao osobnim automobilom s prisutnošću alkohola u organizmu (1,02 g/kg) lakše je ozlijeđen.
U prometnoj nesreći u Vinkovcima, uslijed nedržanja razmaka u koloni vozila iza koje se kretao, vozač osobnog automobila je lakše ozlijeđen.
U Borovu, 42-godišnji vozač je upravljajući osobnim automobilom s prisutnošću alkohola u organizmu (0,79 g/kg) sletio s ceste te pri udaru zadobio lakše ozljede.
 
Prometne nesreće s materijalnom štetom dogodile su se u Županji (2), Vinkovcima (2), Vukovaru (2), Srijemskim lazama, Nuštru, Privlaci, Otoku, Strošincima, na državnoj cesti Vinkovci-Županja i autocesti Zagreb-Lipovac.
 
            Policijski službenici su tijekom vikenda zatekli sedam vozača koji su upravljali vozilima s prisutnošću alkohola u organizmu. 34-godišnji vozač osobnog automobila, kod kojeg je i zabilježena najveća koncentracija alkohola u organizmu od 1,53 g/kg, smješten je u posebnu prostoriju policije do otriježnjenja.
 
            Stacionarne kamere za nadzor cestovnog prometa zabilježile su 39 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.
           
            Policija će i nadalje provoditi pojačani nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.
 

Stranica